Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ψητές πατάτες σνακ

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στον απολαυστικό κόσμο των Ψητών Σνακ Πατατών! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τραγανές, χρυσαφένιες πατάτες με ένα μείγμα γεύσεων που θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλους. Αυτές οι λαχταριστές μπουκιές είναι τελείες ως σνακ ή ορεκτικό για κάθε περίσταση. Με το τραγανό εξωτερικό και το χνουδωτό εσωτερικό τους, είναι βέβαιο ότι είναι πιο ευχάριστο στο πλήθος!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Πατάτες
6

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι (τριμμένο)

Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)
για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο, θα γίνει:
– Ταψί
– Μπολ ανάμειξης
– Μαχαίρι
– Μεζούρες
– Τρίφτης (για την παρμεζάνα)
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
2. Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες για να αφαιρέσουμε τυχόν βρωμιά.
3. Κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, αφήνοντας το δέρμα ανέπαφο για πρόσθετη υφή και γεύση.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
5. Προσθέστε τα κομμάτια πατάτας στο μπολ και ρίξτε τα απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τα μείγματα μπαχαρικών.
6. Τα καρυκευμένα κομμάτια πατάτας σε ένα ταψί σε ένα μόνο στρώμα, φροντίζοντας να έχουν αρκετό χώρο μεταξύ τους για να τραγανίσουν σωστά.
7. Πασπαλίστε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από τα κομμάτια της πατάτας, προσθέτοντας μια επιπλέον στρώση αλμυρής καλοσύνης.
8. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να γίνουν τραγανές εξωτερικές.
9. Μόλις ψηθούν στην τελειότητα, αφαιρέστε το φύλλο από το φούρνο και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς.
10. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό, αν θέλετε, για ένα λαμπερό χρώμα και φρεσκάδα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ψητές πατάτες σνακ είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο και το κόψιμο των πατατών, την προετοιμασία του μείγματος μπαχαρικών και την τοποθέτησή τους στο ταψί.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει τις πατάτες σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους για να δείτε ομοιόμορφα μαγείρεμα.
– Μην γεμίζετε υπερβολικά το ταψί γιατί αυτό μπορεί να γίνει στον ατμό αντί να τσιγαριστούν οι πατάτες.
– Για μια επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά, όπως σκόνη τσίλι ή καπνιστή πάπρικα στο μείγμα καρυκευμάτων.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε την ποσότητα των καρυκευμάτων ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
– Για να πετύχετε τη μέγιστη τραγανότητα, αναποδογυρίστε τις πατάτες στη μέση του χρόνου ψησίματος.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσότητα

Θερμίδες
150

Συνολικό λίπος
6g

Κορεσμένα λιπαρά
1g

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
3g

Πρωτεΐνη
4g

Νάτριο
250 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτές τις απολαυστικές ψητές πατάτες σνακ σε μια πιατέλα με λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό από πάνω για μια κομψή πινελιά. Αυτές οι νόστιμες μπουκιές είναι τέλειες από μόνες τους, αλλά μπορείτε επίσης να τις συνδυάσετε με μια ποικιλία από σάλτσες όπως ξινή κρέμα, σκόρδο αιόλη ή πικάντικη κέτσαπ. Για ένα γεύμα, σερβίρετε μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ως συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο ή μπριζόλα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (πράγμα σπάνιο!), φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνουν φρέσκα έως και 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα ξαναπεράσετε, απλώς τα ξαναβάζετε στο φούρνο στους 350°F (175°C) για λίγα λεπτά για να ζεσταθούν ξανά και να ανακτήσουν την τραγανή υφή τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Οι πατάτες είναι καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και διαιτητικών ινών. Παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενώ είναι φυσικά χωρίς λιπαρά και χωρίς χοληστερόλη. Το ελαιόλαδο περιέχει υγιή μονοακόρεστα λίπη και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Η σκόνη σκόρδου όχι μόνο προσθέτει γεύση, αλλά προσφέρει επίσης πιθανά αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοτήτων του ανοσοποιητικού. Η πάπρικα περιέχει βιταμίνη Α και καροτενοειδή που υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Ο μαϊντανός, εκτός από το ότι προσθέτει μια φρέσκια και ζωντανή πινελιά στο πιάτο, παρέχει επίσης μικρές ποσότητες βιταμινών Α, C και Κ.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες σνακ, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παραλλαγές:
– Cheesy Bacon Baked Potatoes: Προσθέστε τραγανές μπουκίτσες μπέικον και λιωμένο τυρί τσένταρ από πάνω πριν τις ψήσετε για μια ευχάριστη ανατροπή.
– Πικάντικες πατάτες Sriracha: Ρίξτε τα κομμάτια πατάτας σε ένα μείγμα από σάλτσα Sriracha, σκόνη σκόρδου και λιωμένο μπούτρο πριν τις ψήσετε για μια πικάντικη κλωτσιά.
– Ψητές πατάτες με βότανα: Αντικαταστήστε τα καρυκεύματα με έναν συνδυασμό φρέσκων βοτάνων όπως δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη για μια αρωματική και γευστική επιλογή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή με πατάτες φούρνου εμπνέεται από διάφορους διάσημους μάγειρες και ειδικούς της μαγειρικής που έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας δελεαστικών πιάτων με πατάτα. Ανάμεσά τους ο σεφ Gordon Ramsay, γνωστός για τους καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς και την άψογη τεχνική του, και ο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος δίνει έμφαση στη χρήση φρέσκων και υγιεινών υλικών για τη δημιουργία απλών αλλά νόστιμων συνταγών. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους και ενσωματώνοντας τη δική μου δημιουργική αίσθηση, αυτή η συνταγή υπόσχεται να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία σνακ που θα αφήσει να λαχταρήσετε περισσότερο!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button