Εύκολες συνταγές

Συνταγή για φρέσκα φασόλια φούρνου

Συνταγή για φρέσκα φασόλια φούρνου

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο με αυτή την απολαυστική συνταγή με φρέσκα φασόλια φούρνου! Αυτό το πιάτο συνδυάζει τρυφερά φασόλια, αρωματικά βότανα και αλμυρά μπαχαρικά, με αποτέλεσμα ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Είτε είστε έμπειρος μάγειρας είτε αρχάριος στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι απλή στην εφαρμογή και εγγυάται απολαυστικά αποτελέσματα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκα φασόλια
500 γραμμάρια

Κρεμμύδι
1 μεγάλο

Σελίδες σκόρδο
3

Ντομάτες
2 μεσαίου μεγέθους

Κόκκινη πιπεριά
1

Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας

Φύλλα δάφνης
2

Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού

Κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψει αυτή τη συνταγή με φρέσκα φασόλια, θα βρείτε μερικά συστατικά και συστατικά. Αρχικά, ένα μεγάλο πιάτο κατάλληλο για φούρνο που μπορεί να χωρέσει όλα τα φασόλια. Θα γίνει επίσης ένα κοφτερό μαχαίρι για να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και τις ντομάτες. Ένα ξύλο κοπής θα σας φανεί χρήσιμο για την προετοιμασία των λαχανικών. Επιπλέον, κρατήστε τις μεζούρες και τις κουταλιές της σούπας έτοιμα για να μετρήσετε με ακρίβεια το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τέλος, μην ξεχάσετε να έχετε διαθέσιμους μύλους αλατιού και μαύρου πιπεριού για καρυκεύματα σύμφωνα με το γούστο σας.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμασία των συστατικών

– Ξεπλύνετε καλά τα φρέσκα φασόλια κάτω από κρύο νερό.
– Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
– Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
– Πυρώνουμε και κόβουμε τις ντομάτες.
– Αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2: Σοτάρουμε τα αρωματικά

– Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να μυρίσουν, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3: Προσθήκη λαχανικών και μπαχαρικών

– Στο τηγάνι, προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
– Ανακατέψτε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.

Βήμα 4: Ψήσιμο των φασολιών

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C).
– Μεταφέρετε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο.
– Προσθέστε τα ξεπλυμένα φρέσκα φασόλια στο πιάτο και με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
– Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν καλά τα φασόλια στο αρωματικό μείγμα.

Βήμα 5: Η μαγεία του ψησίματος

– Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο.
– Αφήστε τα φασόλια να ψηθούν για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με φρέσκα φασόλια είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη συλλογή και τον τεμαχισμό των υλικών, το σοτάρισμα των αρωματικών και τη συναρμολόγηση του πιάτου για ψήσιμο. Μόλις τα φασόλια μπουν στο φούρνο, μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά και να χαλαρώσετε ενώ μαγειρεύονται αργά και γεμίζουν την κουζίνα σας με υπέροχα αρώματα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο που χρησιμοποιείται συχνά σε παρόμοιες συνταγές με ελαιόλαδο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τη γεύση του πιάτου, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο καπνιστή πάπρικα ή λίγο καυτερή σάλτσα για να δώσετε μια πικάντικη γεύση.
– Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους φασολιών, όπως φασόλια, φασόλια ή μαύρα φασόλια. Κάθε ποικιλία φέρνει τη μοναδική της γεύση και υφή στο πιάτο.
– Αν προτιμάτε πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να ανακατέψετε με μια κούκλα κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι πριν το σερβίρετε.
– Για ένα τυρί, τρίψτε λίγο τυρί τσαντάρ ή παρμεζάνα πάνω από τα ψημένα φασόλια τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος. Το τυρί θα λιώσει και θα δημιουργήσει μια νόστιμη χρυσαφένια κρούστα.
– Σερβίρετε τα ψημένα φρέσκα φασόλια ως συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο, ψηλά λαχανικά ή ψωμί κρούστα για ένα πλήρες γεύμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
8g

Παχιά
7g

Υδατάνθρακες
23g

Ίνα
6g

Ζάχαρη
5 g

Νάτριο
400 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε τα ψημένα φρέσκα φασόλια, μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο ​​μαΐντανό ή κόλιανδρο για ένα έντονο χρώμα. Σκεφτείτε να παρουσιάσετε σε ατομικό μπολ σερβιρίσματος ή σε ένα μεγάλο κοινό πιάτο, επιτρέποντας σε όλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Μπορείτε να συνδυάσετε τα φασόλια με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με μια πικάντικη μπινεγκρέτ ή να τα σερβίρετε μαζί με το ρύζι για ένα πιο ουσιαστικό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα φρέσκων φασολιών, μεταφέρετε τα σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στο ψυγείο. Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, απλώς το δείτε την επιθυμητή μερίδα ενός πιάτο κατάλληλου για φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνετε μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξαναζεστάνετε τα φασόλια στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Baked Fresh Beans προσφέρει μια σειρά από προϊόντα για την υγεία από τα θρεπτικά συστατικά της. Τα φρέσκα φασόλια είναι εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βασικών μετάλλων όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Συμβάλλουν στην υγιή πέψη, προάγουν την υγεία της καρδιάς και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Τα προστιθέμενα λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο, οι ντομάτες και οι κόκκινες πιπεριές, παρέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και επιπλέον φυτικές ίνες. Η χρήση του ελαιολάδου προσθέτει υγιή μονοακόρεστα λίπη, η οποία είναι ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία. Συνολικά, αυτή η συνταγή είναι μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή με φρέσκα φασόλια, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:
– Φασόλια φούρνου σε μεσογειακό στιλ: Εμπλουτισμένα με γεύσεις ρίγανης και λεμονιού, αυτή η παραλλαγή προσθέτει μια αναζωογονητική πινελιά.
– Ψημένα φασόλια Pinto εμπνευσμένα από το Μεξικό: Καρυκευμένα με σκόνη τσίλι και κύμινο, αυτά τα φασόλια είναι ιδανικά για μια πικάντικη κλωτσιά.
– Ψητά φασόλια Λίμα σε νότιο στιλ: Κρεμώδης και ανακουφιστική, αυτή η συνταγή συνδυάζει φασόλια λίμα, μπέικον και μια πινελιά σιρόπι σφενδάμου για ένα υπέροχο γευστικό προφίλ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Baked Fresh Beans αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και ο Yotam Ottolenghi, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα καινοτόμα και γευστικά πιάτα με βάση τα λαχανικά. Ενσωματώνοντας τις αρχές τους για τη χρήση φρέσκων, εποχιακών συστατικών και τολμηρών μπαχαρικών, δημιουργήσαμε μια απολαυστική συνταγή που αντικατοπτρίζει τη μαγειρική τους εμπειρία. Αυτοί οι σεφ μας εμπνέουν να γιορτάσουμε την απλότητα και τις φυσικές γεύσεις των συστατικών, με αποτέλεσμα ένα πραγματικά χορταστικό πιάτο που θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σε κάθε συγκέντρωση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button