Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κεμπάπ μελιτζάνας σε στυλ Jabbar

Συνταγή για κεμπάπ μελιτζάνας τύπου Jabbar

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις απολαυστικές γεύσεις των Jabbar Style Eggplant Kebab! Αυτή η συνταγή ανεβάζει το παραδοσιακό κεμπάπ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο χρησιμοποιώντας τρυφερές μελιτζάνες ως βασικό συστατικό. Οι μελιτζάνες ψήνονται στην τελειότητα και στη συνέχεια αναμειγνύονται με αρωματικά μπαχαρικά και βότανα, με αποτέλεσμα μια λαχταριστή χορτοφαγική απόλαυση που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αυτά τα κεμπάπ είναι τέλεια τόσο για χορτοφάγους όσο και για τους λάτρεις του κρέατος, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συγκέντρωση ή γεύμα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Μελιτζάνες
4 μεγάλα

Ψωμάκια
1 φλιτζάνι

Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι

Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι

Φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι

Σελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3

Τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας

Κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
Για βούρτσισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή για κεμπάπ μελιτζάνας τύπου Jabbar, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:
– Κοφτερό μαχαίρι
– Σανίδα κοπής
– Ταψί
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Γκριλ ή φούρνος

Εκτός από αυτά τα εργαλεία, συγκεντρώστε τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω. Φροντίστε να επιλέξετε μεγάλες, σφιχτές μελιτζάνες και χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα και μπαχαρικά για τις καλύτερες γεύσεις.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Ψήνετε τις μελιτζάνες

– Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
– Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία.
– Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις καβουρδίζουμε μέχρι να απανθρακωθεί η φλούδα και να μαλακώσει η σάρκα, περίπου 30-40 λεπτά.
– Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τη σχάρα ή το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2: Προετοιμασία του μείγματος κεμπάπ

– Μόλις οι μελιτζάνες κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστούν, ξεφλουδίστε την απανθρακωμένη φλούδα και πετάξτε την.
– Πολτοποιήστε τη σάρκα της ψητής μελιτζάνας σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
– Προσθέστε τριμμένη φρυγανιά, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, φρέσκο ​​μαϊντανό, φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο σκόρδο, τριμμένο τζίντζερ, σκόνη κύμινο, πιπέρι καγιέν και αλάτι στην πολτοποιημένη μελιτζάνα.
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Το μείγμα πρέπει να κρατήσει το σχήμα του όταν διαμορφωθεί σε κεμπάπ.

Βήμα 3: Διαμόρφωση και μαγείρεμα των κεμπάπ

– Πάρτε μια μικρή μερίδα από το μείγμα κεμπάπ και πλάθετε σε οβάλ ή κυλινδρικό κεμπάπ.
– Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
– Αλείψτε κάθε κεμπάπ με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει και να βελτιώσετε τη γεύση.
– Ψήνετε τα κεμπάπ σε προθερμασμένη σχάρα ή σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 400°F (200°C) για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κεμπάπ μελιτζάνας τύπου Jabbar είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του καβουρδίσματος των μελιτζάνας και του μαγειρέματος των κεμπάπ. Αυτός ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον εξοπλισμό μαγειρέματος και την εμπειρία σας στην κουζίνα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, αυτή η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη καθώς δεν περιέχει ζωικά προϊόντα. Απολαύστε τα νόστιμα κεμπάπ μελιτζάνας τύπου Jabbar χωρίς καμία τροποποίηση!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Επιλέξτε μεγάλες μελιτζάνες που είναι σφιχτές και απαλλαγμένες από ατέλειες. Αυτό θα εξασφαλίσει κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση στα κεμπάπ.
– Φροντίστε να τρυπήσετε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι πριν τις ψήσετε. Αυτό θα επιτρέψει στον ατμό να διαφύγει και θα αποτρέψει το σκάσιμο κατά το μαγείρεμα.
– Όταν ψήνετε τις μελιτζάνες, τις τοποθετείτε απευθείας στη σχάρα ή στο ταψί χωρίς να τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Αυτό θα δώσει στα κεμπάπ μια καπνιστή γεύση και άρωμα απανθρακωμένο.
– Μετά το ψήσιμο, αφήστε τις μελιτζάνες να κρυώσουν πριν ξεφλουδίσετε. Η σάρκα πρέπει να είναι μαλακή και εύκολη στον χειρισμό.
– Χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό και μέντα για πρόσθετη φρεσκάδα και ζωηρές γεύσεις. Τα ψιλοκόβουμε για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα οι γεύσεις σε όλο το μείγμα του κεμπάπ.
– Προσαρμόστε την ποσότητα του πιπεριού καγιέν σύμφωνα με τα μπαχαρικά που προτιμάτε. Αυξήστε ή μειώστε το για να ταιριάζει με τη γεύση σας.
– Για να πλάσετε τα κεμπάπ, βρέξτε ελαφρά τα χέρια σας με νερό. Αυτό θα εμποδίσει το μείγμα να κολλήσει στα χέρια σας και θα διευκολύνει το σχηματισμό ομοιόμορφων κεμπάπ.
– Το αλείφισμα των κεμπάπ με ελαιόλαδο πριν το μαγείρεμα θα προσθέσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και θα βελτιώσει τη γεύση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαγειρικό σπρέι εάν θέλετε.
– Αν ψήνετε τα κεμπάπ, προθερμαίνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνετε τις σχάρες για να μην κολλήσουν. Τοποθετήστε τα κεμπάπ απευθείας στη σχάρα και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
– Αν ψήνετε τα κεμπάπ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 400°F (200°C) και αλείφετε ένα ταψί με λάδι. Τοποθετήστε τα κεμπάπ στο ταψί και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
5 g

Παχιά
7g

Υδατάνθρακες
26g

Ίνα
6g

Ζάχαρη
4g

Νάτριο
400 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τα κεμπάπ μελιτζάνας τύπου Jabbar, μπορείτε:
– Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και από πάνω πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο για μια κομψή παρουσίαση.
– Σερβίρετε με μια πλευρά κρεμώδους σάλτσας τζατζίκι ή ντιπ γιαουρτιού μέντας για να συμπληρώσετε τις γεύσεις και να προσθέσετε μια δροσερή πινελιά.
– Γαρνίρετε την πιατέλα με φέτες λεμονιού για στύψιμο πάνω από τα κεμπάπ πριν το φαγητό. Η πικάντικη γεύση εσπεριδοειδών συνδυάζεται καλά με την καπνιστή μελιτζάνα.
– Συνοδέψτε τα κεμπάπ με ζεστό ψωμί πίτα ή ναάν για ένα πλήρες γεύμα. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με μια συνοδευτική σαλάτα ή ψητά λαχανικά για να προσθέσετε ποικιλία και θρεπτικά συστατικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα κεμπάπ μελιτζάνας Jabbar Style σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν είναι έτοιμα να ξαναζεσταθούν, τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε απαλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αποφύγετε να καταψύξετε τα κεμπάπ, καθώς μπορεί να μαλακώσουν κατά την απόψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα κεμπάπ μελιτζάνας τύπου Jabbar προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία:
– Οι μελιτζάνες είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν τον κορεσμό.
– Περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων ασθενειών και βελτιωμένη υγεία της καρδιάς.
– Τα φρέσκα βότανα όπως ο μαϊντανός και η μέντα παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη συνολική ευεξία.
– Το σκόρδο και το τζίντζερ έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
– Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται για το βούρτσισμα των κεμπάπ είναι μια υγιής πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το Jabbar

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button